Türkiye’nin En Başarılı Belediye Başkanları Arasında Yer Verdiğimiz Azatlı Belediye Başkanı Reşat Bolat’ın Yapmış Olduğu Hizmetler

Kasabamızda yaz aylarında yaşanan su kesintilerini önlemek için eski isale hattını yenilemek üzere Belediye Başkanımız Reşat Bolat ilk içme suyu borularını kendisi birleştirdi kasabamıza hayırlı olsun.

BELEDİYEMİZ TARAFIN KASABAMIZA 3500 ADET AŞILI CEVİZ AĞACI DAĞITILMIŞTIR. VATANDAŞLARIMIZ CEVİZ AĞACI DİKERKEN AŞAĞIDAKİ HUSUSLARA DİKKAT ETMESİ GEREKMEKTEDİR. İLK BAHARIN TEKRAR AĞAÇ DAĞITIMI YAPILACAKTIR.
* Ağaçların aşı tarafın doğuya gelecek şekilde dikilmelidir
*Tüplü ve kaplı fidanlar naylon ve kaplarından mutlaka çıkarıldıktan sonra dikilmelidir. Dikim sırasında kök sisteminin bulunduğu toprak kütlesi dağıtılmadan dikilmelidir.
Her iki ekimde de fidanların; kök yapısına, yaş ve boy durumuna göre açılacak uygun boyutlardaki çukurlara yerleştirilmesine, toprağın sıkıştırılmasına ve can suyu verilmesine dikkat edilir.
*Don olayı olacağı değerlendirilen günlerde fidan dikilmemelidir.
*Dikim yapıldıktan 4-5 gün sonra toprak çatlamasına karşı fidanların dibi tekrar çapalanmalıdır.
*Boylu fidanların rüzgârla sallanmasını önlemek için bir kazığa bağlanması sağlanmalıdır.
Fidan Dikim işlemi;
Önce çapa, bel küreği veya kepçe ile toprağınızın yapısına göre 100cm ile 150cm derinliğinde yine 50-60cm genişliğinde bir çukur açın. Açtığınız çukurdan çıkan toprakları yüzeye dağıtın ve dikim sırasında kullanmayın.
Dikim sırasında kullanılmak üzere 1/3 oranında yüzey toprağı, 1/3 oranında yanmış büyükbaş çiftlik gübresi ve 1/3 oranında dere kumundan oluşan karışım hazırlanır. Yaptırdığımız toprak analizine göre en dipte (400-500gr) ve en üstte 200-300gr) kullanılmak üzere fidan başına (600-800gr) kimyasal gübre hazır bulundurulur.
Sırasıyla;
– En alta yaptırdığımız toprak analizine göre 400-500gr kimyasal gübre uygulaması yapılır.
– Yukarıdaki oranlarda hazırladığımız yüzey toprağı, dere kumu ve çiftlik gübresinden oluşan karışım üstten 40cm kalıncaya kadar çukura koyulur.
– Fidan kazığı etkin rüzgarlardan korumak için uygun yöne koyulur.
– Fidanın yaralı aşı kısmı güneye bakacak ve topraktan 6-8cm yukarıda kalacak şekilde fidan çukura oturtulur.
– Tekrar karışım toprağı ile fidan dikimi yapılır.
– Fidan çevresine ayak ile kökleri koparmayacak şekilde ve aynı zamanda köklerinde hava almasını engelleyecek şekilde baskı uygulanır.
– Yüzey toprağına 200-300 gr kimyasal uygulayarak çepi ile hafifçe gübrenin üzeri örtülür.
– Fidan kazığına gövdeyi tahriş etmeyecek bir bağ ile tutturulur.
18. Azatlı Kasabası Yayla Şenliği
Azatlı Barajı